Temmuz 2 2024

Çizgili bir yaza hazır mıyız?

Temmuz 2

HER YERDE ÇİZGİLİ GÖRMEYE HAZIR OLUN.

Y

az güneşi tam tepedeyken moda dünyası, zamansız çizgili tasarımlarını yeniden canlandırıyor! Bu sezon, lüks markalar çizgilerin yaz koleksiyonlarına kattığı taze ve enerjik havayı benimseyerek, sıcak günlerin ve serin deniz esintilerinin özünü yakalıyor.

Çizgilerin canlanışı
Çizgili kıyafetlerin denizci giysileri ve tekne tatillerinin zahmetsiz şıklığıyla ilişkilendirilmesi yeni bir şey değil. Fransız denizcilerin üniformalarından doğan çizgiler 19. yüzyılın ortalarından beri denizci şıklığının sembolüydü. Bugünse geniş ve kalın bantlardan ince silüetlere kadar her türlü çizginin kıyafetlere dinamizm kattığı kabul edilen bir moda duruşu. Bu sezon, lüks markalar bu klasik deseni modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak yaz modasına taze bir bakış açısı getiriyor.

Temmuz 2

Trendi yönlendiren lüks markalar Lüks moda evleri bu klasik desene kendi benzersiz tarzlarını ekleyerek, çizgili trendin ön saflarında yer alıyor. Chanel, Gucci ve Louis Vuitton gibi markalar, gelenek ile modernliği harmanlayan en son yaz koleksiyonlarında çizgilere yer verdi.
Chanel’in koleksiyonu, markanın Fransız mirasına saygı duruşunda bulunan denizci esintili parçalar içeriyor. İkonik siyah-beyaz çizgili üstler, yüksek belli pantolonlarla birleşerek hem şık hem de zahmetsiz bir görünüm yaratıyor. Çizgi siluetlerini kullanırken her zamanki iddialı renk kullanımlarının yanında asimetrinin gücünden de yararlanıyor. Louis Vuitton’un çizgilere yaklaşımı, malzemeler ve dokuların yenilikçi kullanımında kendini gösteriyor. Üzerinden tek bant geçen deri görünümlü ceketler ve verev çizgili etekler yine çizgi siluetli gömleklerle öne çıkıyor.

Temmuz 2

Prada kendi çizgisinin dışına çıkmadan poplin gömlek ve elbiselerde klasik çizgilerin güvenli limanına sığınıyor.



Temmuz 2

Burberry her ne kadar kendi ambleminin ağırlığında taşıdığı çizgileri alsa da, onları çoğunlukla daha modern bir hava verdiği koleksiyonunda ağırlıyor bu sene. Marka ikonik ekoseleriyle uyumlu çizgili tasarımlar sunarak, sofistike ve modern bir görünüm yaratıyor. Özellikle streç örgü desenli şort takım bu yılın gözdesi olacağa benziyor.
Bu yılın çizgilere kendini en çok adayan markalarından biri de şüphesiz Dior. Koleksiyonun bütününü yavruağzı, mint yeşili ve lacivert olarak üç renge ayıran Dior, her bir renkte çizgileri aynı ağırlıkta kullanmış. Tişörtten elbise ve şapkaya kadar koleksiyonun hemen her parçasında çizgilerin baskınlığını görmek ve keyfini çıkartmak mümkün.

Temmuz 2

Kaftanlar, günlük elbiseler ve aksesuarlar… Valentino Escape 2024 koleksiyonuyla hem renklerin hem çizgilerin sonuna kadar arkasında olduğunu gösteriyor. Yalnızca elbiseler ve aksesuarlar değil, ayakkabılar da bu renkli çizgili dünyadan nasibini alıyor bu yaz.