Temmuz 2 2024

Güneş gözlüğü seçiminize yön verecek altı trend

Temmuz 2

2024 İÇİN POPÜLER SEÇİMLER

G

üneş gözlükleri, bu yıl büyük bir çeşitlilik ve yaratıcılık sunarak moda dünyasında güçlü bir etki bırakıyor. Podyumlar bize bu yılın trendlerinin retro esintilerden ilham alarak yeniden yorumlanan klasiklerden cesur yeni tarzlara kadar geniş bir yelpazeye yayıldığını söylüyor. İşte 2024’ün öne çıkan güneş gözlüğü trendleri.

Temmuz 2

Kedi gözü silueti
Güneş gözlüğü modasında zamansız bir klasik olan kedi gözü silueti, 2024 trendlerinde de öne çıkıyor. Feminenliği ve zarafeti vurgulayan yukarı kıvrımlı kenarlarıyla bilinen bu stil, bu yıl taze tasarımlar ve yenilikçi detaylarla yeniden şekillendiriliyor.

Temmuz 2

Kaplumbağa kabuğu deseni
Kaplumbağa kabuğu desenli güneş gözlükleri sürekli bir biçimde trendlerin odağına girip çıksa da, asla “modası geçmiş” olarak kabul edilmiyor. Zaman testine dayanacak yeni bir güneş gözlüğüne yatırım yapmak istiyorsanız, yenilikçi detayların damgasını vurduğu kaplumbağa desenli modellerin akıllıca bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

Temmuz 2

Renkli camlar
Renkli camlı güneş gözlükleri bu yıl hem stil hem de işlevsellik açısından öne çıkıyor. Klasik tasarımlara modern ve enerjik bir dokunuş katarken farklı renk tonları sayesinde kişisel tarzınızı ifade etmenize olanak tanıyan mavi, pembe, turuncu, yeşil ve sarı camlar geçen senenin trend listesinde ön sıralardaydı, 2024’te de aynı şekilde popüler bir çizgide ilerliyor. Pembe ise sezonun favori renklerinden…



Temmuz 2

Büyük çerçeveler
1970 ve 1980’leri anımsatan büyük ve cesur çerçeveler bu yıl etkili bir geri dönüş yapmış durumda. Özellikle büyük, kare ya da dikdörtgen tasarımlar ve vintage dokunuşlar gözdeler arasında. Her yüz şekline uyum sağlayan klasik bir seçim olan büyük çerçeveli güneş gözlükleri gün içinde anonim kalmayı tercih edenler için de ideal.

Temmuz 2

Aviator gözlükler
Aviator güneş gözlükleri uzun zamandır podyumların vazgeçilmezi, zira moda dünyasının bu tarzla 1950’lerin ortalarına uzanan köklü bir ilişkisi var. Bu yıl ise şeffaf camlı aviator tarzı güneş gözlüklerinin daha güçlü bir şekilde yeniden canlandığına tanık oluyoruz.

Temmuz 2

Sportif modeller
Bu yıl podyumlarda da gördüğümüz gibi şık sporcu gözlükleri fütüristik bir havaya sahip. Daha feminen parçaları dengelemek için kullanılabilen bu güneş gözlükleri 2024’ün moda seçimlerinden biri hale gelmiş durumda