Mayıs 2024

Dört dörtlük bir home office için altın öneriler

Mayıs

HEM ERGONOMİK HEM İLHAM VERİCİ

E

vde çalışırken verimliliğinizi ve konforunuzu artırmak için bir ofis ortamı yaratmak ve bu ortamı geleneksel ofislerle aynı verimliliği sağlayacak şekilde düzenlemek mümkün. İşte etkili, ergonomik ve ilham verici bir home office oluşturmanıza yardımcı olacak öneriler…

Doğru konumu seçin: Evdeki ofisinizi dikkatinizi dağıtmayacak sessiz bir alana kurun. İdeal olarak, bu alanın doğal ışığa sahip ve iyi havalandırılmış olması gerektiğini unutmayın. Bu yüzden mümkünse masanızı doğal ışıktan faydalanabileceğiniz bir pencerenin yanına yerleştirin. Ayrıca, detaylı işlerle uğraşırken göz yorgunluğunu azaltmak için masa lambası kullanın. Bakır ve pirinç masa lambaları şık alternatifler arasında; bu lambalar aynı zamanda yüksek termal iletkenlik özellikleri sayesinde son derece dayanıklı, aklınızda bulunsun.

Mayıs

Rahat bir masa ve sandalye edinin: Çalışırken doğru postürü destekleyen ve sırtınızdaki gerilimi azaltan ergonomik bir sandalye seçmeniz çok önemli. Bel, boyun ve sırt desteği sağlayan, ayarlanabilir kollar ile kişiye özel uyumu mümkün kılan, nefes alabilen kaliteli malzemelerden yapılmış bir sandalye, bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirmenize yardımcı olur. Masa konusuna gelince… Bilgisayarınızın, evraklarınızın ve gerekli diğer eşyalarınızın rahatça sığabileceği bir alternatife yönelin. Modern, klasik ya da rüstik modellerden tarzınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Portatif depolama alanları bulunan, elektrik bağlantılarına ulaşmanızı kolaylaştıran ve kablo karmaşasını önleyen masalar da çalışma ortamında size hareket alanı kazandırır.

Ergonomik ekipmanlar kullanın: Dizüstü bilgisayarınızı veya masaüstü bilgisayarınızın mönitörünü boyun gerilimini azaltmak için göz seviyenize yerleştirin. Daha ergonomik bir duruş ve boyun-omuz gerginliğini hafifletmek için dizüstü bilgisayarınızı veya tabletinizi göz seviyesine yükseltmenizi sağlayan dizüstü bilgisayar stantları bu noktada hayat kurtarıcı olabilir. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız, monitörünüzün altında bir yükseltici koyabilirsiniz.



Mayıs

Kişisel dokunuşlar ekleyin: Ev ofisinizi ilham verici bir hale getirmek için (alanı gereğinden fazla kalabalıklaştırmamaya dikkat ederek) tablo, bitki veya fotoğraf gibi kişisel dokunuşlardan faydalanabilir; alışkanlıklarınızı çalışma alanınıza yansıtabilirsiniz. Örneğin “Çalışırken kahvesiz/çaysız yapamam” diyenlerdenseniz, ev ofisinizde elinizin altında bir kahve ya da çay makinesi bulundurmanız yerinde olacaktır.

Sınırları belirleyin: Evdeki çalışma saatlerinizi belirleyerek iş ve kişisel yaşam arasında net sınırlar oluşturmanız önemli. Hatta zamanın farkında olmak için masanızda bir saat bulundurmayı bile düşünebilirsiniz.

Çalışma alanınızı düzenleyin: Düzenli bir çalışma alanı, odağınızı ve verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olabilir. Bölmeli düzenleyici, ahşap kutu ya da natural sepetlerle çalışma alanınızı ve masanızı dağınıklıktan uzak tutabilirsiniz.