Mayıs 2 2024

Lamborghini’den daha pahalı bir motosiklet: Ransom Archangel

Mayıs 2

MOTOSİKLET DEĞİL, SANAT ESERİ!

R

ansom Motorcycles’ın Archangel modeli, benzersiz tasarımıyla dikkat çekici ve özel bir motosiklet olarak öne çıkıyor. Archangel, yerel bir motosiklet satıcısında bulabileceğiniz seri üretim bir makine değil! 1000 cc sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu sıralı 4 silindirli motoru bulunan bu motosiklet, 13,000 rpm yüksek devirde 185 beygir güç üretiyor. Motosikletin tasarımı, el yapımı alüminyum ve krom-molibden çelik bileşenler içeriyor. Keskin açılı çamurluklarından başlayarak LED farları gizleyen Archangel, yükseklik ayarlanabilir ön ve arka hava süspansiyon sistemiyle dikkat çekiyor; 300 mm genişlikte arka lastik ve ön kısımda agresif bir gergin çatal ile etkileyici bir varlık sergiliyor.

Mayıs 2

Sadece “Ransom” adını kullanmayı tercih eden yapımcı W. Robert Ransom, Forbes.com’a verdiği demeçte, motosikletlerinin özelleştirilmiş stok motosikletlerle karıştırılmasını veya motosiklet dünyasında yaygın olduğu üzere motor etrafında tanımlanmasını istemediği için hangi motorları kullandığını açıkça belirtmediğini söylüyor: “Archangel, kendi VIN numarası ve kimliğiyle bir Ransom motosikletidir.” Ransom her motosikleti kendisi üretiyor ve makine başına binlerce saat harcıyor. Destek veren bir ekip ya da karakter kadrosu yok. Resmi olarak 20 yılı aşkın bir süredir özel motosikletler üretiyor.



Mayıs 2

Süper otomobillerle karşılaştırılabilir bir fiyata sahip olan Archangel sadece bir motosiklet değil, aynı zamanda hayranlık uyandıran bir sanat eseri olarak kabul ediliyor. Yaratıcısının vizyonunu ve işçiliğini yansıttığına da hiç şüphe yok. Archangel’in hedef kitlesi ise koleksiyoncular! Böyle bir şaheseri edinmek isteyenlerin, motosikletin özel ve özelleştirilmiş bir doğaya sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, maliyetinin de bu özgünlüğü yansıtacağını unutmamaları; hatta Archangel’e bir Lamborghini’den daha fazla ödeme yapmaya hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Fotoğraflar: DINO PETROCELLI/RANSOM MOTORCYCLES