Web sitemizde çerezler ve benzeri izleme teknolojileri kullanılmaktadır. Çerezlerin ve benzeri izleme teknolojilerinin pazarlama/reklam faaliyetleri, sitemizin daha işlevsel kılınması ve kişiselleştirilme amaçlarıyla kullanımına onay verebilir veya ‘’Tercihler’’ butonu ile çerezleri yönetebilirsiniz.
Eylül 2024
Dünyanın en pahalı çikolatasını kimler yapıyor?
TATLI BİR LİSTE
ıpkı iyi yıllanmış bir şarap ya da olgun bir viskinin anlattığı etkileyici hikâye gibi çikolatanın da her lokması kendi hikâyesini anlatarak hem damağımızı hem ruhumuzu harekete geçiriyor. Peki dünyanın en pahalı çikolatasını kimler yapıyor? Lüks trendlerin nabzını tutan Pursuistist internet sitesi işte bu soruya yanıt aramak için çıkmış yola. Köklü geçmişe sahip markaların ve özel süreçlerle üretilen çikolataların izine düşerek dünyanın en pahalı çikolatacılarını sıralamış. İşte o leziz liste…
Listenin başında Ekvador’dan gelen gösterişli To’ak Chocolate var. Fiyatı 42 gr. bir bar için 685 dolar olan bu çikolata, çikolataların Bugatti Veyron’u. Eski bir Wall Street tüccarı olan Jerry Toth, Ekvador yağmur ormanlarından en iyi kakao çekirdeklerinin peşine düşerek To’ak’ı kurmuş. Gurur kaynakları olan “Vintage 2014”, Fransız meşe konyak fıçısında yıllandırılarak kaliteli şarap gibi çikolatanın da yıllandıkça daha iyi hale geldiğini kanıtlıyor.
İkinci sırada DeLafée’den “Altın Çikolata Kutusu” var. Kutu başına 508 dolar fiyat belirleyen bu İsviçreli çikolatacı, çikolatanın yeterince lüks olmadığına karar veriyor ve ona bir de altın ekliyor! Dolayısıyla her kutuda sekiz adet altın varakla süslenmiş İsviçre pralini yer alıyor. Ayrıca kutunun içinde altın kaplama bir İsviçre Konfederasyonu parası da bulacaksınız.
İtalya’nın gururu Amedei Porcelana üçüncü sırada karşımıza çıkıyor. 90 dolarlık bitter çikolata, “çekirdekten çikolataya” anlayışını yepyeni bir seviyeye taşıyor. Dünyanın ilk kadın çikolata ustası Cecilia Tessieri, her bir çubuğu nadir bulunan Porcelana kakaosundan özenle işleyerek bir Shakespeare oyunu kadar karmaşık ama çok daha lezzetli bir lezzet profili yaratıyor.
Şimdi sizi Knipschildt Chocolatier’den “La Madeline au Truffe” ile tanıştırıyoruz. Tanesi 250 dolar olan bu trüf çikolata, sofistike bir profile sahip, zira Valrhona bitter çikolata kabuğunun içinde nadir bulunan bir Fransız Perigord trüfü yer alıyor.
Beşinci sırada Debauve & Gallais’nin 35 tarihi çikolatadan oluşan 550 dolarlık koleksiyonu “Le Livre” var. XVI. Louis döneminin eczacısı Sulpice Debauve tarafından kurulan bu marka, ‘reçeteli tatlı’yı başka bir seviyeye taşıyor. En sevilen Pistoles de Marie-Antoinette’i de içeren bu Parisli hazine kutusu kesinlikle kraliyet ailesine layık.
Bu tatlı başyapıtlar asırlık gelenekleri, rafine lezzetleri ve tutkuyu temsil ediyor. İster bir çikolata aşığı olun ister nadir hazların koleksiyoncusu, bu çikolatacılar gurme çikolata alanında çıtayı yükseltmeye devam ediyor.