Ocak 2023

Paris’te yemek de başkadır!

Ocak

PARİS, MON AMOUR!

F

ransa’nın başkenti Paris dünyanın en romantik şehri unvanını gururla taşırken, konuklarına şahane lezzetler ve müthiş bir atmosfer sunuyor. Biz de Paris’in kış aylarındaki büyülü ortamını özel bir lezzet deneyimine dönüştürmek isteyenler için 5 özel restoran seçeneğini bir araya getirdik!

Ocak

Vive

Konuklarını sıcacık bir ortamda doyurucu balık yemekleri ile ağırlayan Vive, listemizin ilk sırasında. Restoranın başında David Le Quellec ve iki Michelin yıldızlı eşi Stéphanie Le Quellec var. 1925’ten beri 17. bölgenin bu köşesinde yerli halkla buluşan Rech’in yerine açılan Vive, hardal rengi banketleri ve su altı bahçelerini andıran grafik desenli halıları ile aydınlık ve ferah bir iç mekâna sahip. Menüde, Normandiya’dan arabayla gelen balıkçı tarafından şeflere bizzat teslim edilen günlük balık ve deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Pesto, nane ve kişniş sosuyla çiğ olarak servis edilen ton balığı, levrek ceviche, sarımsaklı dolguyla hazırlanan midye restoranda seçebileceğiniz lezzetler arasında.

Ocak

Sphere

Hassasiyetleri ve detaylara gösterdikleri özen ile tanınan Japon şeflerin, Fransız yemeklerinde akıllara durgunluk verecek kadar iyi olduğu söylenir. Bunun doğruluğunu kanıtlayan isimlerden biri de Sphere restoranın başındaki Tetsuya Yoshida... Çağdaş çizgileri, tavandan ters bambu gibi inen bakır boru aydınlatması ve doğayı çağrıştıran yeşil renk paleti ile çok şık görünen Sphere, çevredeki ofis çalışanlarının öğle yemekleri için tercih ettiği bistro ortamına taze bir soluk getiriyor. Deneyenler Yoshida’nın mutfağının her lokmasının saf bir keyif verdiğini söylüyor. Sphere’de bu saf keyfi yaşamak için ordövrlerden pırasa ve fındık yağı karışımı ile mükemmel bir şekilde pişirilmiş maymunbalığına; gravy sos, havuç ve patates püresi ile servis edilen dana etinden karamelize cevizli çikolata kremasına kadar pek çok seçeneğiniz var!

Ocak

Nellu

Paris’in tam kalbinde, Marais’te yer alan Nellu, şef Olivier Garcia’nın harikalar yarattığı küçük mutfağa bakan az sayıda masa ile hizmet veriyor. Kapıyı ittirip içeri girdiğinizde yerel bir sırra rastlamış gibi hissediyorsunuz. Garcia’nın Fransız brasserie klasiklerini ele aldığı lezzetlere, sommelier Riccardo’nun seçtiği dünyanın dört bir yanından gelen doğal şaraplar eşlik ediyor. Carbonara kabak spagetti, tütsülenmiş yılan balığı, çipura ve yosun dolgulu alabalık turtası, balkabaklı kimchi deneyebileceğiniz lezzetler arasında. Ama şimdiden uyaralım; Garcia’nın lezzetlerini denerken mükemmel ancak beklenmedik kombinasyonlara hazır olun!

Ocak

Le Petit Rétro

Tercihiniz tarihi öğeler taşıyan bir dekorasyon ve Fransız klasikleri servis eden bir bistroysa, gidilecek yer belli: Le Petit Rétro. İlk olarak 1904 yılında açılan restoran, genç Fransız şef Irwin Durand tarafından devralınmış. Burası şehrin ayakta kalan birkaç orijinal bistrosundan biri; içeri adım atmak ise zamanda yolculuğa çıkmak gibi... Menüde etli pâté, blanquette de veau à l’ancienne gibi iyi hazırlanmış Fransız lezzetleri var. Tatlı içinse Paris-Brest ve crème brûlée favoriler arasında. Soğuk bir kış akşamı için birebir!

Ocak

Madame Brasserie

Paris ne kadar değişirse değişsin, bir numaralı simgesi Eyfel Kulesi olmaya devam ediyor. Bu nedenle öğle veya akşam yemeklerini “onunla” geçirmek benzersiz bir deneyim olmayı sürdürüyor. Birinci kattaki bistronun şef Thierry Marx tarafından tamamen yenilenen Akdeniz menüsü ise bu deneyimi tek kelimeyle “nefis” kılıyor! En üst kattaki Le Jules Verne’den farklı olarak, Madame Brasserie daha rahat ve daha uygun fiyatlı. Paris manzaralı bir masada öğle yemeğinde üç servisli menü kişi başı yaklaşık 95 Euro. Akşam yemeğinde daha ayrıntılı bir menü içinse 175 Euro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor!

Kaynak: www.forbes.com