Haziran 2 2021

Look kitap kulübü: Ruhunuza iyi gelecek kitaplar

kitap

RUHUM DİNLENSİN...

K

itap okumak bizi bambaşka dünyalara götüren, ruhumuza dinginlik zihnimize yön veren şahane bir eylem! Bazen gece uykuya dalmadan eşlik eder sayfalar bize, bazense gün boyu... İşte ruhunuza gerçekten iyi geleceğinize inandığımız kitaplardan sizin için seçtiklerimiz!


kitap

Kısa Günler Bitmek Bilmez, Nazlı Akalın

Eskişehir’in 1940’larında geçen hikâye on beş yaşındaki Adnan’ın yazar (ya da kitaptaki deyimle muharrir) olma macerasını anlatır. Akalın, hem Adnan’ın hem de onun kitabının karakterlerinin hikâyesini yüzümüze bir gülümseme konduracak şekilde aktarmayı ustalıkla başarıyor.


kitap

Yüzyıllık Yalnızlık, Gabriel Garcia Marquez

Dünyadaki her kitap listesine dahil olabilecek, her seferinde ayrı bir hisle okuyacağınız bir kitap, Yüzyıllık Yalnızlık. G.G. Marquez, nam-ı diğer Gabo’nun akıllara durgunluk verecek büyülü gerçekçilik ile yazdığı romanı ruha gıda kitaplar arasında mutlaka yer almalı.


kitap

Siddhartha, Herman Hesse

Aradığı cevapları bulmak için yola çıkan Siddharta’nın gözünden yaşadığımız, hayatta gerçekten aradığımız şeyin ne olduğunu sorgulamak adına yazılmış müthiş bir kurgu. “Kendini bulmak”tan öte bir şifa var mıdır?


kitap

Hayat, Engin Geçtan

Dünyevi konulardan insan ruhunun derinliklerine, anlamaya çalıştığımız dünyayı ve benliğimizi Engin Geçten kadar iyi anlatan az yazar vardır: “İnsan beyni düzenleyici işlevinin yanı sıra, belirleyici olmayan bir işleyişe de sahiptir ve özgürdür.”


kitap

İkigai Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı, Hector Garcia&Francesc Miralles

Japonlar herkesin bir ikigai’si olduğuna inanır, yani her sabah yataktan kalkmak için bir sebep! Yaşamak ve dahası güzel yaşamak adına bir rehber olan bu kitap kendi ikigai’nizi keşfetmeniz için size gereken tüm bilgileri veriyor!


kitap

Otostopçunun Galaksi Rehberi, Douglas Adams

Bu dünyadan uzaklaşmak, farklı galaksiler ve hatta farklı kitaplar keşfetmek için her zaman fırsat var. İşte Otostopçunun Galaksi Rehberi bunlardan biri. Üstelik Douglas Adams, kahkahalar atmanıza sebep olacak bu kurguyla ruhunuzu epey doyuracak!