Temmuz 2 2020

Kitap Kulübü: Seyyahların Raflarından

Temmuz 2

HER SEYAHATSEVERİN KÜTÜPHANESİNDE BULUNMASI GEREKEN KİTAPLAR.

B

azı kitaplar yalnızca satırlarıyla sizi başka ülkelere, bilmediğiniz diyarlara, tanımadığınız kültürlere taşır. Bazen hayal gücünüzün sınırlarını zorlar ama sokaklarda kaybolmanıza da yardımcı olur. Bazılarınınsa tüm amacı yaşamlara şahit olmanızdır. Bir gezginin gözünden görmek, kişisel notlarından dinlemek yola çıkmak için en keyifli bahanelerden biridir. İşte bu sayının Kitap Kulübü size anılarını yazan seyyahlardan, satırlarında yolculuk kokusu olan kitaplara bir derleme sunuyor.

Temmuz 2

Alain de Botton Seyahat Sanatı

Günümüzün sevilen filozoflarından Alain de Botton, Seyahat Sanatı kitabında her zaman yaptığını yapıyor; farklı bakmamızı sağlıyor. Seyahat Sanatı ile farklı şehirleri farklı yazarların eşliğinde gezecek, seyahatin ruha iyi gelen yanlarına odaklanacaksınız. Tatil anlayışınızı tamamen değiştirebilecek bir isim varsa o da Alain de Botton’dan başkası olamaz.

Temmuz 2

Saffet Emre Tonguç Ayrıcalıklı Rotalar

Otuz yılı aşkın profesyonel yaşamında 134 ülke 1500’e yakın şehir gezdi. Bunların her birini ayrı bir aşkla anlatsa da her fırsatta söylediği şeylerden biri, asıl ayrıcalıklı rotaların Türkiye’de olduğu. Sahip olduğumuz, 30’dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış bu toprakların gezi rotasını bir de ondan dinleyin.

Temmuz 2

Anthony Bourdain Mutfak Sırları

İki yıl önce aramızdan ayrılan dünyanın en ünlü aşçılarından Anthony Bourdain ile mutfak kapısının ardına, aşçılık dünyasının karanlık taraflarına doğru bir yolculuğa çıkacaksınız. Dünyanın dört bir yanına yaptığı seyahatler, denediği yemekler ve onda bıraktığı duygularla beraber...

Temmuz 2

Piri Reis Kitab-ı Bahriye

Elbette seyahat kitaplığı dendiğinde akla gelen ilk kitap: Kitab-ı Bahriye… 200’den fazla orijinal harita, açıklamalar ve bilgilerle yaklaşık 500 yıl önce yazılmış ancak asla eskimeyen dünyanın en güzel seyahat kitabı.

Temmuz 2

Sadun Boro Pupa Yelken

Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk Sadun Boro, takipçilerinin onun çizdiği rotaların peşinden gelmesini sağlayacak bir tutkuyla gerçekleştirdi bunu. En büyük hayalini 1965’te hayata geçirdiğinde, üç yıl süren bu macerasını Hürriyet Gazetesi’nde yazdığı yazılarla anlattı. Pupa Yelken, bu yazıların toplandığı eşsiz bir seyyah eseri.

Temmuz 2

Italo Calvino Görünmez Kentler

Italo Calvino, New York’u, Los Angeles’ı, Roma’yı, İstanbul’u, Paris’i, Londra’yı, Atina’yı, Berlin’i, Milano’yu, Barselona’yı ve Venedik’i anlatır ama bunu bir seyyah gibi değil, bir öykücü gibi yapar. Şehirlere farklı kadın isimleri verir ve hikâyesini onlar üzerinden kurgular. Marco Polo’dan Kubilay Han’a hatta Sigmund Freud’a kadar birçok isim, onun kaleminin ucunda hikâyeleşir.

Temmuz 2

Frédéric Gros Yürümenin Felsefesi

Frédéric Gros, Yürümenin Felsefesi’yle yalnızca yürümenin değil, tekilliğin, doğanın iyileştirici gücünün ve aslında ihtiyaç duyduklarımızın dünyasını anlatıyor. Yolların farkına varmayı, manzarayı sindirmeyi, ayakların altındaki toprağı hissetmeyi ve bir de düşünmeyi sağlayan Yürümenin Felsefesi, adımlarınıza bakışınızı değiştirecek bir kitap.

Temmuz 2

Frédéric Gros Yürümenin Felsefesi

Altı yıl boyunca dünyayı kitabının adı gibi rotasız gezen Mehmet Genç, evlerinde misafir olduğu insanlardan başına gelen ilginç şeylere ve yolculuklarda öğrendiklerine kadar gezginler için seyirlik bir kitap sunuyor. Onun yaşam amacı, gidilmeyen yerlere gitmek ve kelimenin tam anlamıyla rotanın dışına çıkmak. Dünyanın dört yanını bir de onun gözünden görün.